Vi har mere end 35 års erfaring

Vi nedbringer ​din varmeregning

Konkurrencedygtige ​& faste priser

​JEPO Stokerfyr

I henhold til ny lov d. 22 Januar 2015, er det ikke længere lovligt at fyre med andet brændsel end det anlægget er afprøvet med​, og JEPO fyret er afprøvet kun med træpiller. Efter dansk lovgivning må JEPO kun fyre med træpiller.

De nævnte brændsels typer i teksten nedenunder, må ikke benyttes mere, dette gælder dog ikke træpiller.

Testet ved DTI, i henhold til EN303-5 Virkningsgrad 95,5% Klasse AA

Stokeranlæget med mange fordele

Med et JEPO stokeranlæg har man mange fordele med hensyn til valg af brændsel ,da den stort set kan fyre med alt, f.eks .korn, flis, savsmuld, træpiller, og enda hele brændestykker, kul og koks som indfyres fra lågen i toppen af kedlen.

​Styringen fungerer helt automatisk, og stopper for indfyring af sneglen fra magasinet, og blæser luft i brændet, som lige er lagt i kedlen. Når brændet er ved at være udbrændt fører sneglen igen brændsel ind i hærden. Og stokeren fortsætter som før brændet kom i kedlen. Selvom stokeranlæget er meget alsigdigt med hensyn til valg af brændsel, ligger den i toppen med kvallitet, virkningsgrad. og forurening.​

Transmitionen sker ved en kraftig seks polet gearmotor, istedet for en alm. 4 polet motor. som mange andre bruger. Sneglen er lavet så kraftig, at den kan føre flis ind gennem sneglerøret og videre ind i hærden. med en diameter på hele 27-30 mm på akslen, og med en diameter fra 85-100 mm på sneglvindingen, gør den sneglen meget stærk og robust.

Omrøreren trækkes via sneglen, med stor fordel , da den altid kører i takt, uden problemer,endvidere er der også stor fordel med kun en gearmotor, som koster penge og bruger strøm.  

Forbrænding sker i en kraftig rustfri varmefast legeret stålhærd med en ildfast sten i toppen,som skiftes ved udbrænding.

Stokeren er monteret med en meget moderne og højteknologisk computer styring som er helt fuldautomatisk, hvor man uden at skulle indstille noget selv , selvom der skiftes brændsel fra f.eks. træpiller , korn, flis osv. den indstiller sig helt af sig selv, også hvis der fyres med brænde samme tid som der fyres eks. med træpiller da stopper den indfyringen fra magasinet, til brændet i kedlen er ved at være udbrændt, og herefter kører den brændsel ind fra magasinet igen.

​​Stokeren er lavet meget kraftig, op mod de 200 kg i sig selv.og med en Alcon 6 kedel nærmer vægten sig

600 kg. hvilket tyder på en meget høj holdbarhed og kvallitet.

JEPO stokeren er produseret her i Danmark, og på ejen fabrik nær Vejle , med stor fordel for kunderne, da alle reservedele ligger på lager, hvis uheldet skulle være der. Service er noget der ligges meget vægt på , så den er meget høj på disse anlæg.

JEPO Stokerfyr er den ideelle løsning, hvor der stilles store krav til en hurtig og effektiv opvarmning . Efter optænding kan systemet køre kontinuerligt hvorefter påfyldning af brændsel er eneste driftsbetingelse.

Anlægget er med baggrund af mange års erfaringer, udviklet for at opfylde nutidens og fremtidens krav, og der er taget særlig hensyn til driftssikkerhed og minimal vedligeholdelse.

Som sikkerhed mod tilbagebrænding vil en påmonteret 25 liter membranbeholder, sikre at en eventuel brand i sneglehuset automatisk slukkes. Den mekaniske ventil vil endvidere altid kunne fungere selvom strøm eller hvis vandværksvandet skulle svigte. der er også monteret en elektrisk føler, som når sneglerøret f.eks. når en temperatur på 65 gr. stopper blæseren og sneglen kører ild og gløder ud af sneglerøret, før vand ventilen udløses.og det gør den ved 97 gr.

Alle styrekomponenter og følere der monteres på kedlen er alle udvalgt blandt anerkendte produkter og med sigte i en høj levetidsfaktor. Stokerfyret er derfor lakeret i en holdbar pulverlakering.

Stokeren yder fra 3 - 40 kW, hvilket er tilstrækkeligt til opvarmning af de fleste husstørrelser, Brændselstype kan dog indvirke på effektiviteten.

Som ekstra sikkerhed er der fra blæseren monteret et rør der tilfører magasinet et modtryk så eventuel røggas fra kedlen ikke kan komme gennem sneglehuset ud til magasinet.

Meget effektiv og brugervenlig iltstyring TM 3006 der styrer brændselsmængden automatisk for optimal fyringsøkonomi.

TM 3006 måler kedlens udgangstemperatur og styrer både blæser og stokermotor for at sikre, at den ønskede temperatur opretholdes i systemet. Blæseren reguleres uden brug af frekvensomformer og puls-pause perioden på stokermotoren bruges til at regulere mængden af brændsel i brænderhovedet. Temperaturføleren, der følger med TM3006, gør brugen af den traditionelle termostat overflødig. Samtidig gør den det muligt at regulere ydelsen på kedlen trinløst fra under 5% til 100%.

Bliv ringet op vedrørende træpillefyr - det er dejlig nemt

Udfyld oplysningerne så kontakter vi dig hurtigst muligt​​.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Få mere at vide om stokerfyr af din ekspert

​Kontakt os gerne på telefon 2225 4516 eller på jepo@fibermail.dk, for at høre mere om montering af stokerfyr og hør nærmere om vores konkurrencedygtige priser på både montering og service af pillefyr.

Alle vores stokerfyr er udviklet for at opfylde nutidens og fremtidens krav, og der er taget særlige hensyn til driftssikkerhed og minimering af vedligeholdelse. Du sparer med andre ord tid, penge og energi​

Hos JP Smedie fremstiller vi træpillefyr, med stor ekspertise gennem mange år. Vi står for salg, levering og montering af pillefyr i hele landet

Har du spørgsmål?

Ring til os via nummeret herunder eller send en mail til jepo@fibermail.dk.

JP  Smedie

CVR​: 20089733

Norgesvej 12, Vindelev, 7300 Jelling​

Klik her for rutevejledning